Please contact yout divisional office to get result
SO FAR VISITED
SO FAR VISITIED
Friday, February 10, 2012
Thursday, February 9, 2012
How to create table in Microsoft word without using table property
| Method You can create table in word without using table properties You simply use + and – sign like following way +-------------------+--------------------------------+ then press enter button Eg : +--------------------------------+ press enter Result
If you want more column then add + button +------------------------------------+------------------------+ result
| |||
| |
Wednesday, February 8, 2012
Result of LGO Examination Karnataka and Odisha Circle
Please visit India Post web site to get result
Visit
India post web site
Then click ' Result ' option in side menu
Visit
India post web site
Then click ' Result ' option in side menu
Monday, February 6, 2012
Saturday, February 4, 2012
Solved question Paper of IPO Examination held on 29th January 2012 Question No 91 to 150 to 22
| 91. A proclamation under section 82 of CrPC can be issued against a person against whom a warrant has been issued Thus a proclamation can be issued against Answer : Accused offender |
| 92 Attachment of the property of the person absconding Answer : Can be issued simultaneously with the publication of the proclamation of the proclamation u/s 82 of CrPC |
| 93. A proclamation requiring a person to appear must be published giving Answer : Not less than 30 day time to the person concerned |
| 94. Period of limitation for filing claims and objections to the attachment of any property attached u/s 83 of CrPC by any person other than the proclaimed person, as provided u/s 84 of CrPC is Answer : Within six month of attachment |
| 95. Period of limitation for filing a suit to establish the right over the property attached by a person other than the proclaimed person, who has filed claims and objections to the attachment, is Answer : One year from the date of disallowing the claim |
| 96. If the person proclaimed appears within the period specified in the proclamation, the property attached: Answer : Shall be released from attachment |
| 97. The right of claiming the attached property or sale proceeds thereof by the proclaimed person flows from: Answer : Section 85 of Cr.PC |
| 98. If the proclaimed person does not appear within the period specified in the proclamation, the property under attached: Answer : Both A and B |
| 99. A proclaimed person whose property has been attached can claim the property or the sale proceeds, on appearance. Answer : Within two year of attachment |
| 100. The right of claiming the attached property or sale proceeds thereof by the proclaimed person is subject to his satisfying the court that: Answer : Both A and B |
| 101. The power of issuing proclamation u/s 82 CrPC Answer : All the above |
| 102. A proclamation issued u/s 82 CrPC is issued Answer : To secure the attendance of the person concerned before the court |
| 103. Attachment order u/s 83 of CrPC is to be passed Answer : by a court issuing proclamation u/sec 82 Crpc |
| 104. Attachment u/s 83 CrPC of a land paying revenue to the state government, be made Answer : Through the District collector within whose jurisdiction land is situated. |
| 105. A fact forming of the same transaction is relevant u/s 6 of Evidence Act: Answer : Through not in issue and may have occurred at the same time & place or at different time & place |
| 106. Several classes of facts, which are connected with the transaction(s) in a particular mode are relevant Answer : Under Section 6 of Evidence Act |
| 107. Motive behind an Act is relevant Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 108. Preparation for an Act is relevant: Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 109 Under section 8 of Evidence Act conduct is relevant: Answer : Both A&B |
| 110. Under section 8 of Evidence Act: Answer : All the above are relevant |
| 111. When the conduct of any person is relevant, any statement made to him or in his presence and hearing, which affects such conduct is relevant: Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 112. Facts which are cause of facts in issue are relevant Answer : Under Section 7 of Evidence Act |
| 113. A person is not entitled to give evidence of fact which he is disentitled to prove by any provision of law Answer : Under Section 5 of Evidence Act |
| 114. The question is, whether certain goods ordered from B were delivered to A, The goods were delivered to several intermediate persons successively. Each delivery is a relevant fact: Answer : Under Section 7 of Evidence Act |
| 115. The question is, whether A murdered B Marks on the ground, produced by a struggle at or near the place where the murder was committed are relevant Facts: Answer : Under Section 7 of Evidence Act |
| 116. A is accused of murder of B by beating him. Whatever was said or done by A or B or the by-standers at the beating, is a relevant fact: Answer : Under Section 6 of Evidence Act |
| 117. A is tired for murder of B by poison. The fact that before the death of B, A procured poison similar to that which was administered to B, is a relevant fact: Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 118. The question is is whether A committed a crime. The fact that A absconded after receiving a letter warning that enquiry was being made for the criminal and contents of the letter, are relevant: Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 119. The question is, whether A was robbed. The fact that soon after the alleged robbery, he made a complaint relating to the offence detailing the circumstances, are relevant: Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 120. A sues B upon a bond for the payment of money. B denies the making of bond. The fact that at the time when the bond was alleged to be made, B required money for particular purpose, is relevant. Answer : Under Section 8 of Evidence Act |
| 121. Wrongful gain means Answer : Gain by unlawful means of property which the person gaining is not entitled |
| 122. Wrongful loss means Answer : Loss b unlawful means of property which he person losing it, is legally entitled |
| 123. Dishonestly has been defined as doing anything with intention to cause wrongful gain to one person and wrongful loss to another: Answer : Under section 24 IPC |
| 124. Fraudulently has been defined as doing anything with intent to defraud: Answer : Under section 25 of IPC |
| 125. Section 34 of IPC Answer creats a substantive offense |
| 126. Under section 46 of IPC, death denotes: Answer : Death of a human being |
| 127. Illegal signifies Answer : All the above |
| 128. Nothing is said to be done or believed t be done in good faith which is done or believed without due care & intention- as defined: Answer : Under section 52 IPC |
| 129. Personating a public servant is an offence Answer : Under section 170 IPC |
| 130. The term injury as defined in Section 44 of IPC, means Answer : Any harm illegally to a person in body, mind, property and reputation |
| 132. For the application of section 34 IPC there must be at least Answer : Two persons 133. Non attendance in obedience to an order from public servant is punishable: Answer : Under section 174 of IPC |
| 134. Furnishing false information to a public servant being legally bound is publishable Answer : Under section 177 of IPC |
| 135. Obstructing public servant in discharge of public functions is punishable Answer : Under section 186 of IPC |
| 136. Disobedience to order duly promulgated by public servant is punishable: Answer : Under section 188 of IPC |
| 137. Threat of injury to public servant is punishable Answer : Under section 189 of IPC |
| 138. Breach of contract to attend helpless person is punishable Answer : Under section 491 of IPC |
| 139. Commutation of sentence for imprisonment of life is provided: Answer : In section 55 of IPC |
| 140. Under section 73 IPC a convict can be put to solitary confinement but the total period of the same can not exceed Answer : Three months. |
| 141. In case of an offence punishable with fine only, imprisonment for non payment of fine Answer : has to be simple |
| 142. In IPC the pronoun he and its derivative are used to denote. Answer : Either |
| 143 In IPC the word India means the territory of India excluding Answer : State of Jammu and Kashmir |
| 144. The word public servant has been defined in IPC Answer : In section 21 |
| 145. The word special law has been defined in section 41 of IPC to mean Answer : A law applicable to a particular subject |
| 146. The unlawful engagement of public servant in trade is prohibited Answer : In section 168 of IPC |
| 147. The unlawful buying or bidding in property by public servants is prohibited: Answer : In section 169 of IPC |
| 148. Under section 53 of IPC, offenders are liable to following types of punishments: Answer : Five |
| 149. A writes his name on the back of a bill of exchange. As the effect of this endorsement is transfer the right to the bill to any person, who may become lawful holder of it: Answer : The endorsement is a valuable security |
| 150. The concept of common intention to fasten criminal liability has been provided. Answer : In section 34 of IPC |
| Solved by s jayachandran , SA , Mavelikara Division.9961464279 |
Friday, February 3, 2012
Solved question Paper of IPO Examination held on 29th January 2012 Question No 23 to 90
Q23 If directive principles of states policy is infringed Answer: There is no remedy by judicial proceedings |
Q24 Indira sawheny V union of India is a case dealing with Answer : Reservation for OBC |
25 Article 17 of the constitution Answer : Abolishes untouchability |
26 which part of the constitution reflects the mind and ideals of the framers Answer : Preamble |
27 The power of institution of suits and proceedings against the central government and state government is provided in which article Answer Article 300 |
28The attorney General of India holds office during the pleasure of the Answer : President |
29 The eighth schedule of the constitution contains Answer : List of language recognaized by the constitution |
30 National emergency can be declared by the president Answer : On recommendation of the council of ministers |
31 The provisions of art 311 does not apply to Answer All of these |
32 who decides whether a bill is a money bill or not Answer :Speaker of the Lok Sabha |
33 who is the Ex – office Chairman of the Raja Sabha Answer : The Vice-President |
34 Which article seperates Judiciary from executive Answer :Habeas Corpus |
35 All india services has been created under which article Answer :Article 50 |
36 Which of the following right is not provided under the consumer protection act Answer : Article 312 |
37 The pecuniary jurisdiction of consumer state commission is Answer : Right to punish |
38 The pecuniary jurisdiction of consumer state commission is Answer : None of the above |
39 The limitation for filling appeal under the consumer protection act is Answer : 30 days from the order |
40 Medical services were brought under the consumer protection act by the supreme court in the famous case of Answer : Indian medical association v V.P shata |
41 Consumer mentioned u/section 2 of the act includes Answer Both of them |
42 The limitation for filing a consumer complaint is Answer : Two year |
43 The delay in filing consumer complaint can be condoned under Answer: Section 24 A(2) of the Act |
44 Consumer disputes redressal fourm to be known as Answer : District Forum |
45 The responsibility of a consumer under the act includes Answer: All of the above |
46 Appeal from the orders of consumer national commission lies to Answer : Supreme Court |
47 under which provision district forum can impose punitive damages Answer: Section 14(d) of the Act |
48 A person against whom an order has been passed by the district forum may go into appeal to the consumer state commission subject to his depositing Answer :Lesser of (A) & (B) |
49 The president of consumer state commission is appointed by the state government in constitution with the Answer :Chief Justice of the High Court |
50 The pecuniary jurisdiction of consumer national commission is Answer : Above 1 Core |
51 The provision of transfer of complaints from one district forum to another within the state vests with the state commission under Answer : Section 17 A of the Act |
52 The word “information “ under the RTI act includes Answer : Both of them |
53 The RTI act came into effect in the year Answer : 2005 |
54 The provision of the RTI act giving citizen right to information is Answer : Section 3 |
55 The language of an application under the RTI act may be Answer : All of the above |
56 The period for filing appeal under the RTI act is Answer : 30 days |
57 An application making request for information Answer : Shall not be required to give any reason for requesting the information |
58 The general time limit for providing information sought under RTI act is Answer : 30 days |
59 The type of information exempted under the RTI act are mentioned in Answer : Section 8 |
60 The term of offices for the chief information commissioner and information commissioners is Answer : Five year and superannuation age being 65 years, whichever is earlier |
61 Bar of Jursdiction of courts in respect of any order made under the RTI act is contained in Answer : Section 23 |
62 The umbrella organization under the RTI act to coordinates and monitor the implementation of the provisions of the act is Answer : National Advisory council |
63 The object of the RTI act is Answer : All the above |
64 RTI act applies to Answer : Only A & B |
65 The period for filling second appeal under section 19 of the RTI act is Answer : 90 days |
66 The limit of penalty to be imposed by the state information commission or the central information commission under section 20 of the act on the principal information officer is rupees Answer : |
67 Number of chapters in the Indian penal code 1860 are Answer : 23 |
68 How many types of punishments have been prescribed under the Indian penal code Answer : Five |
69 Chapter V of Indian penal code deals with Answer : Abetment |
70 abettor is a person Answer : Who instigates the commission of offence |
71 Preventing services of summons or other proceeding or preventing publication thereof shall be published with Answer : Any of A and B |
72 Under section 99 the right of private defence is Available against public servants only when their acts cause reasonable apprehension of death or grievous hurt |
73 A public servant absconding to avoid service of summons or other proceeding shall be punished with Answer : Simple imprisonment for 1 month an fine Rs 500 |
74 Obstructing public servant in discharge functions shall be punished with Answer : Imprisonment for 3 months, or fine of Rs 500/- or both |
75 Numbers of chapters in the Indian evidence act 1872 Answer : 11 |
76 indian evidence act 1872 does not apply on affidavits and arbitration Answer : Correct statement |
77 Relevancy is |
78 RTI act 2005 covers all the state in the India except Answer : Jammu & Kashmir |
79 Which one of the following is not a member of committee for appointment of CIC Answer : Speaker of Lok sabha |
80 which of the following is not a writ provided in the constitution of india |
81 Code of civil procedure came in to force in the year Answer 1909 |
82 Mesne profits under CPC means Answer : Owner of property |
83 Foreign judgment under CPC means Answer : The Judgment of foreign court |
84 Decree of a civil court means and includes |
85 Judgment debtor means Answer :A person against whom decree has been passed |
86 Pleader menas Answer : Any person entitled to appear and plead for another in court |
87 The word judge under CPC means Answer : Presiding officer of a Civil Court |
88 The word ‘ order ‘under section 2 of CPC means Answer : formal expression of any decision of a Civil Court |
89 Share in a corporation shall be deemed to include Answer : Bond , stock ,debenture stock |
90 Apart from the state of Jammu & Kashmir which is the state where on whole of it CPC does not apply Answer : Nagaland |
Prepared by s Jayachandran , SA , Mavelikara Division:9961464279 Please visit http://nfpemavelikaradivision.blogspot.com |
Subscribe to:
Posts (Atom)